Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sable Klasa "A2" - już coś osiągnął
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Białystok Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 14:17, 09 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Świadomość zadeczka XD??
Klikaj dużo ruchów łap, potem tych tylnich. Pies musi zacząć myśleć o 4 a nie tylko o 2 łapach. |
|
Powrót do góry |
|
|
Paula Administrator
Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tośka Klasa "A3" - Kujon Agility
Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sob 15:08, 09 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Nie moge obejrzec tego filmiku. Przedwczoraj mialam formata i moze nie mam jeszcze wszystkich sterownikow |
|
Powrót do góry |
|
|
AniaP Klasa "A3" - Kujon Agility
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sob 21:58, 09 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Paula napisał: | Cytat: | Paula - nie dawaj zarelka z reki, tylko rzucaj do psa, to wtedy nie bedzie chcial tak bardzo byc obok Ciebie zeby dostac smaczka. |
Właśnie już gdzieś to wyczytałam i przy np. ćwiczeniu zmiany komend na małą bo małą, ale jednak odległość zaczęłam rzucać za Bandziora Bo wcześniej miał tak, że np. przy waruj z siad, najpierw było kilka kroczków (takich przyczajonych) w przód, a potem dopiero na dół |
Hm, a może powinnaś się cofnąć z tym ćwiczeniem zupełnie do początku? Zacząć waruj stojąc zupełnie przy Bandzim, tak żeby nie miał możliwości zrobić ani jednego kroczka, tylko poprostu położył tyłek i łapki na ziemi w miejscu. I dopiero jak dobrze opanuje to ćwiczenie blisko Ciebie, to stopniowo, kroczek po kroczku się od niego oddalać i to ćwiczyć. A jak w ogóle uczyłaś tego Bandziora od samego początku? Czy uczyłaś go tego w miejscu, kiedy stałaś zupełnie przy nim? I wtedy też robił kroczki do przodu?
Kroczki to Asti robi przy stój z siadu albo z warowania na odległość i musiałam się cofnąć z tym ćwiczeniem zupełnie do początku czyli stoję (a może nawet powinnam siedzieć albo klęczeć) zupełnie przy niej i pilnuję, żeby to "stój" robiła bez ani jedno kroczka. Czasem ryzykuję to ćwiczenie na małą odległość, ale to ciągle jeszcze za wcześnie.
A z warowaniem z siadu jakoś nigdy nie miałyśmy problemu: http://www.youtube.com/watch?v=q6mCHGHsjxM (pozycje na odległość są niestety pod sam koniec filmiku, dopiero w 9-ej minucie).
Ale przy okazji Waszego filmiku obejrzałam sobie krok hiszpański. No ładnie Bandziorkowi wychodzi. A Asti się za bardzo spieszy z wyciąganiem łapek i ja nie nadąrzam z podnoszeniem nóg. Albo w końcu Asti z rozpędu daje dwie łapki na raz tak jak Bandzik pod koniec filmików. |
|
Powrót do góry |
|
|
Asti Klasa Qpa :) - nic nie da sie ukryć
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Zborowskie
|
Wysłany: Nie 12:15, 10 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
A mojego klikera jak nie ma tak nie ma. Dwa razy ćwiczyłam nim i znikł |
|
Powrót do góry |
|
|
Paula Administrator
|
Wysłany: Nie 13:56, 10 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nie moge obejrzec tego filmiku. Przedwczoraj mialam formata i moze nie mam jeszcze wszystkich sterownikow |
Jak oglądniesz wuraź swoja opinię
Cytat: | Hm, a może powinnaś się cofnąć z tym ćwiczeniem zupełnie do początku? Zacząć waruj stojąc zupełnie przy Bandzim, tak żeby nie miał możliwości zrobić ani jednego kroczka, tylko poprostu położył tyłek i łapki na ziemi w miejscu. |
Może spróbuję, bo jak już załapie to nie powinno to długo trwać, skoro samą istotę warowania już pojął
Cytat: | A jak w ogóle uczyłaś tego Bandziora od samego początku? Czy uczyłaś go tego w miejscu, kiedy stałaś zupełnie przy nim? I wtedy też robił kroczki do przodu? |
Zaczynałam na pewno od samego początku, czyli przed nim, ale jak było z kroczkami nie pamiętam
Cytat: | Ale przy okazji Waszego filmiku obejrzałam sobie krok hiszpański. No ładnie Bandziorkowi wychodzi. |
I tu kliker pomógł
Cytat: | Albo w końcu Asti z rozpędu daje dwie łapki na raz tak jak Bandzik pod koniec filmików. |
No to jest mój bła, bo nie wydłużałam stopniowo podawaniatylko jak już pojął to zrobiłam od razu o kilka więcej powtórzeń i on się zaczął niecierpliwić, że za długo nic nie ma w nagrodę |
|
Powrót do góry |
|
|
Paula Administrator
|
Wysłany: Czw 11:58, 14 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Nastąpił przełom Bandzior sam zaczął oferowac pożądane zachowanie (w tym wypadku targetowanie) bez mojego wskazania i gestu! |
|
Powrót do góry |
|
|
Asti Klasa Qpa :) - nic nie da sie ukryć
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Zborowskie
|
Wysłany: Czw 15:08, 14 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Pierniczek napisał: | Aaa, teraz dopiero Agata mnie uswiadomila na gg, zgubila go! Coz, nie ma to jak... aah, szkoda slow |
Cytat: | Nastąpił przełom Bandzior sam zaczął oferowac pożądane zachowanie (w tym wypadku targetowanie) bez mojego wskazania i gestu! |
Gratuluję! Ja jestem w trakcie poszukiwań |
|
Powrót do góry |
|
|
Paula Administrator
|
Wysłany: Sob 17:13, 23 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Osttnio pierwszy raz udało nam się kształtowanie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Tośka Klasa "A3" - Kujon Agility
Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sob 17:15, 23 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Gratki!!! I co wam wyszło w tym kształtowaniu? |
|
Powrót do góry |
|
|
Paula Administrator
|
Wysłany: Sob 17:18, 23 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Wchodzenie na miske dwiema przednimi łapkami i ustatnie tak chwilkę.
Njapierw to były skrzeki, stęki, parskanie i straszliwe drapanie miski jedną łapą. Bo klikałam za dotknięcie łapą, ale potem zaczęłam kilkać za łapę nieruszającą się na misce i po chwili załapał, że nie trzeba straszliwe drapać żeby dostać jedzonko. POtem przez przypadek ruszłya się druga i dotknęła ścianki miski, co zostało klikniętę i dalej już poszło
Efekt był taki jak oczekiwałam czyli dwie przednie łapyu na misce i stanie tak przez kilka sekund bez poruszania się |
|
Powrót do góry |
|
|
Folka Klasa "A3" - Kujon Agility
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: K. wawy
|
Wysłany: Sob 20:02, 23 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Gratulacje paula oczekuje na wiesci video |
|
Powrót do góry |
|
|
Paula Administrator
|
Wysłany: Pią 20:30, 05 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Tośka musze, musze sie pochwalić :
Wczoraj nam w kształtowaniu wyszło stanie przednimi łapami na misce, a tylnymi chodzenie po kółeczku, czyli świadomośc tyłeczka Ale mnie Bandzior zadziwił normalnie |
|
Powrót do góry |
|
|
plinka Klasa "A3" - Kujon Agility
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Sob 12:33, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Co do klikiera to wiem, że podobno może zdziałać cuda ale jakoś nie jestem do niego przekonana...... nie wiem czemu
może dlatego że Mika bez klikiera też dobrze sobie radzi
sama nie wiem, może jednak wkrótce wypróbujemy ten klikier |
|
Powrót do góry |
|
|
Guciek Administrator
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Białobrzegi-Falęcice Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 13:20, 06 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ale jakoś nie jestem do niego przekonana...... nie wiem czemu
może dlatego że Mika bez klikiera też dobrze sobie radzi |
Skad ja to znam Jakos tez do klikania mnie hmm zniechceca [moze zbyt duze słowo to zniecheca] gdzies opisany sposob nauki stacjonaty - 9 miesiecy bodajze. Nie za dlugo troche? Moze jakos uda mi sie wreszcie przemoc, zamowic ten kliker i nie korzystac z nakretek, ktore zbyt glosne nie sa I zobaczymy co to da |
|
Powrót do góry |
|
|
|